Locatie

Locatie bezoek

Met het locatiebezoek troffen we een bijzonder en ook weer typisch dorp aan voor Zuid-Afrikaans begrip. Het van origine blanke houthakkers dorp bestaat uit een strak infrastructureel grid in het hoofdgedeelte. Naast dit hoofddeel, bestaat het dorp nog uit twee andere kleine delen, die iets van elkaar verwijderd zijn. Er uit zich een duidelijke hiërarchie in de historische structuur. Op dit moment leven alle verschillende bevolkingsgroepen door elkaar, wat gezien wordt als speciaal.

Algemene problemen

In Zuid-Afrika spelen een aantal grote problemen, soms op de oppervlakte, soms in diepere lagen. De twee grote direct zichtbare problemen (van afgelopen tijd) zijn veiligheid en een tekort aan drinkwater. Op veel plekken zijn ook drank- en drugs misbruik aan de orde van de dag met alle gevolgen van dien, vaak ook achter de voordeur. In de diepere lagen van Zuid-Afrika is het duidelijk dat de Apartheid nog zeker zijn sporen heeft in de huidige samenleving.

Werkgebied GNZA

GNZA bedient alle scholen in de hele regio.

Economische activiteit

Werk in deze regio bestaat grotendeels uit bosbouw en landbouw.

Zonnebaan

De zon in Zuid-Afrika draait over het noorden.

Gebieds analyses

Dorp opzet

Het dorp waar het multifunctioneel centrum komt te staan bestaat uit drie delen. De 3 delen komen origineel uit de tijd van de Apartheid en is bedoeld voor de verschillende bevolkingsgroepen en welstand. Het unieke van dit dorp is dat alle groepen in goede harmonie samen leven.

(Hoofd) Dorp structuur

De hoofdwijk van Karatara is duidelijk opgesteld in een grid. De openbare functies zijn allemaal gesitueerd aan de middenas van het dorp. Verder is goed te zien dat er veel open ruimtes zijn tussen de gebouwen

Optionele locaties

Voor het project is er gekeken naar de opties in het dorp om het gebouw te plaatsen. Na de dorpsanalyse is de beste locatie uitgekozen.

Eindconclusie

De definitieve locatie keuze is het kavel in het midden van de as met de openbare gebouwen. Zo wordt het centrum het beste in de originele structuur van het dorp opgenomen.